The Performer and the Self II

Spindrift Theatren työpaja

 

MISTÄ ON KYSE

The Performer and the Self -kurssilla keskitytään näyttelijälähtöiseen devisaamiseen ja roolihahmon luomiseen. Spindrift Theatren Carroll Berserkur -esityksen aikana kehittämä lähestymistapa ammentaa näyttelijän minuudesta, identiteetistä ja asenteista ja tähtää tämän itseohjautuvuuteen roolihahmoa ja esitysmateriaalia tuotettaessa. Kurssilla työskennellään kehollisesti liikettä, ääntä ja lavastusta hyödyntäen. Työpaja tähtää kunkin esiintyjän soolodemoon kurssin päätteeksi. 

 

The Performer and the Self II antaa kurssilla jo olleille mahdollisuuden jatkaa harjoittelua ja kehittää osaamistaan, sekä esittelee lähestymistapaa uusille tulokkaille. Kurssin ensimmiänen päivä järjestetään uusia osallistujia varten, kurssille aikaisemmin osallistuneet voivat tulla suoraan toisena päivänä alkavalle jatkokurssille.

The Performer and the Self on kiertänyt Reykjavikissä Tjarnarbio-teatterissa, Glasgow'ssa Royal Conservatoire of Scotlandissa, Dublinissa Gaiety School of Actingissä, Oslossa Skuespillersenterissä sekä tammikuussa 2017 Ilmaisuverstaalla.

Työpajan kesto: klo 10–17

Opetus tapahtuu englanniksi ja suomeksi.

 


SPINDRIFT THEATRE

Spindrift Theatre on pohjoismainen teatterikollektiivi, joka operoi simultaanisesti Helsingissä ja Islannissa. Ryhmän taiteelliset johtajat Anna Korolainen (Suomi) ja Bergdis Julia Johannsdottir (Islanti) työstävät parhaillaan miehuutta käsittelevää Them-produktiota, sekä feminististä näyttelijäntyön tekniikkaa, joka tähtää erilaisten liikkeen- ja äänenlaatujen tasa-arvoistamiseen.

Spindrift Theatre työskentelee kehollisesti ja näyttelijän identiteettiä hyödyntäen. Tähtäämme esityksiin, joissa näyttelijät esiintyvät koko olemuksellaan sukupuoleen katsomatta, ja joissa yleisö seikkailee unenomaisten maailmojen ja äärimäisen rehellisyyden välillä.


TYÖPAJAN VETÄJÄT

bwannak-3b.jpg

 

 

Anna Korolainen on helsinkiläinen näyttelijä ja kehollisen teatterin ammattilainen. Anna opiskeli Rose Bruford College for Theatre and Performancessa ja valmistui teatteritaiteen maisteriksi syksyllä 2015. Anna työskentelee Suomessa ja ulkomailla ja näyttelee myös englanniksi, ranskaksi ja viroksi. Tärkeimmiksi inspiraationlähteikseen Anna lukee Grotowskin ja Pina Bauschin teatterille jättämän perinnön, sekä niin pienet kuin suuret teatterin uudistajat.

 

 

 

 

Bergdis Julia Johannsdottir on valmistunut sekä pedagogiksi että näyttelijäksi, ja hyödyntää työssään molempien alojen ammattitaitoaan.

Julia työskentelee Reykjavikissä freelance-näyttelijänä, ohjaajana ja teatteripedagogina. Julian erityisalaa on eleisiin ja keholliseen ilmaisuun pohjaava teatteri. Julian ohjaama, Spindriftin ensimmäisen kauden esitys Me… Whilst Being Humane oli Pina Bauschin tekniikkaa hyödyntävä näyttelijälähtöinen miniteos, joka myöhemmin inspiroi ryhmää näyttelijälähtöiseen työskentelyyn.

 

 

 

mynd+sv+hv.png

 

Eva Björg on Spindrifttin lavastaja ja puvustaja. Eva on valmistunut taiteen maisteriksi University of Artsista, Lontoosta, ja hän on työskennellyt niin teatteri- kuin elokuvaprojekteissa, sekä pedagogisissa tehtävissä.

Eva Björg on Teatteri Midnaettin perustajajäsen, ja suunnittelee puvustuksen ja lavastuksen nukkia myöten kaikkiin ryhmän teoksiin. Midnaettin viimeisin esitys Á Eigin Fótum valittiin vuonna 2017 vuoden parhaaksi lastenesitykseksi Islannissa. 

Spindrift Theatren lisäksi Eva Björk tekee yhteistyötä mm. Islannin sirkuksen, Lost Watch -teatterin, sekä Umskiptingar-ryhmän kanssa.