Keitä me olemme

Spindrift_VillaSalin1

Spindriftin perustajajäsenet ja taiteelliset johtajat ovat Bergdis Julia Johannsdottir Islanti), Anna Korolainen (Suomi), Henrietta Kristensen (Norja) ja Eva Solveig (Islanti). 

Opiskelimme yhdessä Rose Bruford College of Theatre and Performancessa, ja valmistuimme vuonna 2013. Spindrift Theatre syntyi opiskellessamme yhdessä Tallinnan teatteriakatemiassa vuonna 2012.

Spindrift Theatre on työskennellyt ja kouluttautunut Isossa-Britanniassa, Norjassa, Irlannissa, Skotlannissa, Yhdysvalloissa, Islannissa, Espanjassa, Ranskassa, Suomessa, Tanskassa, Virossa, Italiassa ja Puolassa.

 

 

Uteliaisuudesta ihmisyyteen

Spindrift_VillaSalin2.JPG

Työskentelemme kehollisesti esiintyjän persoonaa kuunnellen. Teemme kokeellista teatteria uteliaisuudesta ihmisyyttä ja ihmismieltä kohtaan.

Tuotamme visuaalisia ja kehollisia teatterielämyksiä, ja keskitymme työssämme sekä rehelliseen, riisuttuun estetiikkaan, että unenomaisten maailmojen luomiseen.

Spindrift tarkoittaa aallonharjan vaahtopäätä.  Meitä yhdistävät pohjoismaiset juuret ja meren läheisyys. Spindrift merkitsee meille myös vastakohtien yhteentuomista ja siitä vapautuvaa energiaa.

 

Neljän naisen teatteri

Spindrift

Neljän naisen teatterikollektiivina työetiikkamme on luonnollisesti feministinen. Emme ole kuitenkaan poliittinen ryhmä yhdellä asialla, vaan tutkimme ihmisyyttä ja yhteiskunnallisia ilmiöitä avoimesti, rehellisinä naisnäkökulmastamme. Teemme jatkuvasti yhteistyötä erilaisten taiteilijoiden kanssa, sukupuoleen katsomatta.

Tällä hetkellä työskentelemme feministisen näyttelijäntyön harjoittelun parissa, jota kehitämme myös työpajojemme avulla. Harjoittelu pohjaa erilaisten ääni- ja liikelaatujen tasa-arvoiseen tutkimiseen, sekä näyttelijän mahdollisuuteen ammentaa harjoitellessa omasta persoonastaan ja kokemuksistaan.

 

Taiteelliset johtajat